Uit in Zeeland

Hier volgen een aantal tips voor leuke uitjes in Zeeland.

Deltapark Neeltje Jans (Vrouwenpolder)

In het rampjaar 1953 overstroomde een groot deel van Zeeland tijdens een watersnoodramp. De Deltawerken moesten hierbij een oplossing bieden. De visie was destijds: hoe korter de kust, hoe minder gevaar. In het attractiepark Neeltje Jans draait alles om water en de Deltawerken.

Kunstenaarsdorp Domburg

Domburg is hét kunstenaarsdorp van Zeeland. Begin twintigste eeuw was Domburg een kuuroord voor de rijken. Kunstenaars als Mondriaan en Jan en Charley Toorop lieten zich hier inspireren door het unieke Walcherse licht. Ook maakten ze furore met hun Zeeuwse werken.

Zeeland Maritiem

Zeeland heeft een rijke maritieme geschiedenis, denk aan Michiel de Ruyter/VOC, en vele historische, pittoreske havens. Ook in het huidige Zeeland is nog heel wat te zien van deze geschiedenis.

Zeeland Culinair

Ook heeft Zeeland op culinair gebied genoeg te bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan al het lekkers dat uit de Zeeuwse zee wordt gehaald: boterzachte Zeeuwse mosselen, de Oosterscheldekreeft, oesters, kreukels en natuurlijk mogen zeekraal en lamsoren niet ontbreken.

Impressie van Zeeland